HG1222BA

Az aranybulla kiadásának 800. évfordulója alkalmából városunk önkormányzata emlékévet hirdetett, melynek keretében a város kulturális intézményei és civil szervezetei számtalan tudományos, kulturális és közösségi eseményt terveznek.  

A rendezvényekbe rádióklubunk a HG1222BA (Bulla Aurea) alkalmi hívójelű állomás működtetésével kapcsolódik be.
Az állomás egész évben rendszeresen megjelenik a sávokban, terv szerint távíró, fónia és digitális üzemmódokban is aktívak leszünk, általában az állandó QTH-nkról, de néhány alkalommal a rendezvények helyszínére is kitelepülünk.  Az összekötetéseket speciális QSL lappal igazoljuk, illetve a feltételeket teljesítőknek oklevelet is küldünk. Az összeköttetések adatai felkerülnek a Clublog adatbázisába is, a Log-keresés oldalunkon lehetőség van az utolsó 50 összekötettés megtekintésére, illetve a "saját" összeköttetések ellenőrzésére. Igyekszünk rendszeresen frissíteni - természetesen előfordulhat, hogy pár napot várni kell az aktualizálásra.

Az oklevél megszerzéséhez különböző sávon és/vagy üzemmódban legalább 5 QSO-t kell létesíteni a HG1222BA állomással. 

A dupla (ugyanolyan sáv és üzemmód) QSO-k is érvényesek, ha az összeköttetések időpontja eltérő hónapban van, azaz sávonként és üzemmódonként havonta egy QSO érvényesíthető. 

Az oklevél pdf vagy jpg formátumban díjmentes, a rádióklubtól emailban igényelhető. Illő díjazás ellenében kérhető A4 méretű színes, nyomtatott, laminált formátumban is. 

Az oklevelek kiadását legkorábban május 1-től kezdjük. 


HG1222BA
Az alkalmi hívójelű állomásunkról rövid QRZ.COM infó olvasható ITT... 

HÍREK

2022. március 10.

2. gyorsjelentés - HA4FY János tollából

Működik a HG1222BA!
Február végére elértük az ezredik összeköttetést, most, március 10-én kicsivel 1500 fölött vagyunk, ami 65 DXCC körzet kicsit több mint 1200 állomásától jött össze.

Megjött az első két oklevél kérelem is, OM3CDN Pavel, és YO6CFB Laci voltak a leggyorsabbak. Jó lesz ez!

És ismét 3 QSL lap - a szebbek közül...


q21q22q23 73!
János, HA4FY 


2022. február 9.

HA4FY János gyorsjelentése az "első fecskékről".

Lassan két hete, hogy megcsináltuk az első QSO-t a speciális hívójellel. Azóta szinte minden nap kint voltunk a sávokban. Most (febr. 9., szerda este) 337 QSO-nál tartunk, ez öt sávon (15, 20,30, 40, 80m) 3 üzemmódban (CW, SSB, FT8) 28 ország 296 különböző állomását jelenti. Szerintem kezdésnek nem rossz... s2

Megérkeztek az első QSL lapok is, íme néhány kedvcsinálónak...

R9SBQ AP2SD AP2SD


73!
János, HA4FY