Események , rendezvények"Kitelepülős" családi nap - Balinka, 2022. június 4.
Idén 2022. június 4-énn volt a hagyományos nyári családi/kitelepülős napunk - Balinkán.Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a szervezőknek és a házigazdának - Tóth Karcsinak -  a családi nap megrendezéséért. Úgy gondolom, hogy mindannyian jól éreztük magunkat ott. Külön köszönet a hozott finom süteményekért és a helyszínen főzött finom ebédért. HA4GAS Attilát ki is neveztük örökös klubszakácsnak :-) .
Nagyon jó volt beszélgetni szép időjárás alatt a sok rádiós téma mellett nem csak rádiós dolgokról is. 

4GEO Zsolti hozott egy érdekes projectet. Ez a rókavadász felszerelés volt. 5db kis RH adó és egy kis kézi iránymérő vevőből áll. Tényleg ügyes konstrukciók! 

Szintén ezúton szeretném megköszönni az érdeklődésetek a QO-100-as műhold iránt. Most a helyszínen raktunk össze egy vevőállomást megkerestük a műholdat és vagy 6-8 db különböző fej megoldást hasonlítottunk össze. Köszönet 4XM Andrisnak és fiának a hozott állványért és segítségért.

Sok fénykép készült. Az album megtekinthetó erre a linkre kattintva.

Sok 73 de Béla HA4BM 

"BUÉK 2021-22" aktivitás

2021. december 29.


Összefoglaló HA4BM Béla tollából:      

5SEA Flórián hívott vagy egy héttel ezelőtt, és megkérdezte, hogy mi a véleményem a BUÉK 2022 rendezvényről? Mondta, hogy szívesen látnának bennünket. Esze bejutott a két ével ezelőtti nagyon jól sikerült rendezvény hangulata és mondtam, hogy kell egy pár nap és megkérdezem a többieket. Szinte azonnal küldtem ki a körlevelet a rádióklub tagoknak. Ketten, Karesz (4KB) és Janó (4FY) szinte azonnal jelentkezett és a rendezvény előtti napon jelenetezett Attila (4GAS) is. A régi csapat…

b1


Karesz mondta, hogy el tudja hozni a 2 ével ezelőtt is kiválóan szerepelt FT-1500-as mobil rádióját, és egy tápegységet hozzá. Ahogy két évvel ezelőtt is ezzel a rádióval felmentünk a HG4RUC átjátszó QTH-jára. Ez a város széli 10 emeletes liftgépháza előtti zárt terület. Kicsit ipari, de páratlan a magasság a város felett, és nagyon rövid antennakábel is elegendő.
Az átjátszó antennáját csatlakoztattuk az adóvevőre és az aktivitás megkezdése előtt úgy negyedórával össze is állt minden. Úgy tippeltük, hogy kb. 25W-al sugározhattunk. A számunkra kijelölt 145.375MHz-es csatornán jelentős QRM volt. Biztos a toronyház tetején lévő sok Internet szólaltatói berendezés, vagy valami közeli tápegység okozhatta.

b2

Megnéztük az egyel lejjebbi csatornát is. A táblázat szerint üres lett volna. Az aktivitás többi rendező állomása közül senkinek sem volt kiosztva. Hát ráálltunk erre a 145.350Mhz frekvenciára Miért is ne? Szóltam telefonon a fő szervezőknek, hogy akkor itt leszünk. Gyorsan a szerepkörökben is megegyeztünk. Jani vezeti a naplót, Karesz a készüléket felügyeli Attila és én a mikrofonnál.
A kiírás szerinti időben el kezdtük a CQ-t. Jöttek az állomások szépen. Semmi gond nem volt a rádióval. Szépen működött. Nem volt egyáltalán túlterhelve. Ez máshogy volt 2 évvel ezelőtt… Nyilván elsősorban a Dunántúli állomások jöttek – ahogy az várható is volt.
Épp egy QSO kellős közepében voltam amikor csörgött a telefonom. Nem tudtam felvenni. Alig, hogy befejeztem az összeköttetést ismét csöngött a telefon a nagy pile-up közepette. Attila (5JA) a főszervező volt az. Gyorsan felkaptam. Mondta, hogy QSY 145.450MHz-re mert itt van már valaki ezen a csatornán, akit én zavarok – csak én épp nem hallom. Nosza QSY. Így lesz igazán izgalmas az aktivitás. Mozgó célra mégis csak nehezebb lőni…hi. Az új frekvencia is zajtalan volt. Nem volt QRM. Ideális volt. Folytattuk a QSO-t gyártását. Röpködtek a közeli-távoli QTH-k, operátorok nevei. Nagyon jó volt így ilyen egyszerű módon FM, 2 méter, körsugárzó... csak úgy rádiózni. Beszélgetni…semmi digitális, semmi számítógép. Rádió, mikrofon, papír ceruza és egy pár OM. Félidőnél pár perc szünet után Attila 4GAS vette át a mikrofont és folytatta a QSO-k készítését.


b3

A rádió langyos, a QSO-k között pár mondatos beszélgetésekkel színesítettük az időt. A kiírt aktivitási idő lejárt…sajnos…Csatornát váltottunk. Talán meghalljuk a többi rendezőt is, és így egy pár pontot még tudunk hozzáadni az eredményünkhöz….
Pezsgőt bontottunk, összeszedtük a holmikat és még váltottunk egy pár szót. Jani által hozott szuperpogácsa nagyon jó volt…meg az aktivitás is. Beszélgettünk arról, hogy milyen más QTH jöhetne még szóba…látszott, hogy gondolatban már készülünk a Buék 2023-ra…Bízunk a szervezőben…Köszönet a mostani fáradozásukért.


BUÉK 2022,
73 es DX de Béla HA4BM 
"Kitelepülős" családi nap - Balinka, 2017.07.011

2017 Július 1.-en volt a hagyományos nyári családi/kitelepülős napunk. Balinkára települtünk ki ez alkalommal is, Tóth Karcsiék láttak  vendégül minket. 

A bogrács mellé még egy RH dipól is sikerült. Pár összeköttetés is összejött 7Mhz-en és 14Mhz-en. 

Kiváló ételek, italok tették hangulatosabbá a napot. 

Köszönet a szervezőknek, a házigazdáéknak!   2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Külön köszönet a házigazdának!
16

17


18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

929Gyereknap -  2017


Iszkai dombon lévő ex. GSM toronyra HA4MB Balázzsal felszereltünk egy csigát,
amivel ezentúl egyszerűen fel lehet húzni 20m magasra huzalantennát.

Ki is próbáltuk egy Windom-mal... QRP-vel. Gyereknap. :-)

'73
HA4BM, HA4MB


gyereknap
gygy
gygy
gygy
Beszámoló a 2017. március 3-án tartott közgyűlésről

A jó hangulatú közgyűlés megnyitásaként Béla, HA4BM megemlékezett arról, hogy napra pontosan 10 éve volt, hogy Agárdon a Nádas vendéglőben megalakult a rádióklub, és ebből az alkalomból átadott egy szerény emléktárgyat a klub alapító elnökének, Béla, HA4YF-nek, aki a legtöbbet tette a klub létrehozásáért.

A hivatalos részt János HA4FY vezette.

A formaságok elintézése után HA4BM ismertette a tavalyi év legfontosabb eredményeit.  

A pénzügyi beszámolóban HA4FY elmondta, hogy a klub anyagi helyzete stabil, az elmúlt évben több mint 40 ezer Ft megtakarításunk keletkezett, így már van elég pénzünk egy kicsit komolyabb beruházásra is.  A jövő évi tervekről szólva HA4BM elmondta, hogy a HG4RUC átjátszó fejlesztése és üzemeltetésének folyamatos biztosítása mellett a másik fő cél a HA4KYB kollektív állomás aktivitásának növelése, ennek érdekében tervezzük egy korszerűbb adó-vevő beszerzését. Igény szerint tervezünk egy- két tanfolyamot, ismeretterjesztő előadást. Idén is lesz Csór, illetve kitelepüléses családi nap. 

A tervekhez szükséges költségvetést HA4FY ismertette. Ha mindenki rendesen fizeti a tagdíjat, és az 1%-ból is bejön a tervezett összeg, akkor lesz elég pénzünk a tervezett beszerzésekre és eseményekre, és elég tartalékunk is marad. Megszavaztuk az éves tagdíjat. (3000. Ft).

Utolsó napirendi pontként új vezetőséget választottunk, pontosabban újra választottuk a régit, így 2020-ig a klub vezetését továbbra is 

A közgyűlés bezárása után kötetlen beszélgetés kezdődött, emlékeztünk a múltra, terveztük a jövőt és elfogyasztottunk egy-egy pohárka pezsgőt a klub születésnapja alkalmából. (Volt alkoholmentes is!)

73
HA4FY
János
2017.02.21Tisztelt Amatőrtárs!


A rádióklub elnöksége az alapszabály 10.1. pontja alapján összehívja a Szöllősi József Rádióklub évi rendes közgyűlését, amelyre tisztelettel meghívunk.

A közgyűlés ideje: 2017. március 03. (péntek) 17:30.

A közgyűlés helye: A Szabadművelődés Háza (Székesfehérvár, Fürdő sor 3.), 206. tárgyaló.


A meghívó letölthető innen: Meghívó...
2017.02.9

Tisztelt amatőrtársak, Kedves Klubtagok!

Ismét eltelt egy év, ideje közgyűlés tartani, hogy lássuk hol tartunk. Terveink szerint a közgyűlés 

2017. március 3-án délután lesz

a pontos időpontot és helyszínt majd a "hivatalos" meghívó tartalmazza, kérjük, erre időre próbáljátok szabaddá tenni magatokat.